Api_v4 /_zoek 404 not found

Geinspireerd op dit oude draadje: API Ruimtelijke plannen opvragen - weinig plannen in response - #4 door RobinTopper heb ik getracht te zoeken naar ruimtelijke plannen met een geometrie. (https://ruimte.omgevingswet.overheid.nl/ruimtelijke-plannen/api/opvragen/v4/_zoek)

De api-key lijkt goed te zijn, kan namelijk wel bij andere onderdelen.
Werkt de _zoek endpoint wel?

Het _zoek endpoint bestaat al een tijdje niet meer en is ook niet meer terug te vinden in de OpenAPI specificatie. De reden hiervoor is eerder al gegeven: Maatvoeringen per locatie - #2 door FransCortenbach

ah, check. Misschien goed om de api documentatie weer bij te werken? → functioneel-ruimtelijke-plannen-apiv4-_v1-0.pdf

duidelijk verhaal in de verwezen topic. Is er nu een optie om de ruimteplannen op te halen gegeven een contour? Kon het niet duidelijk terugvinden.

Bedankt voor de tip.

Je kunt ruimtelijke plannen ophalen op basis van een geometrie via een POST request op het plannen/_zoek endpoint:
https://ruimte.omgevingswet.overheid.nl/ruimtelijke-plannen/api/opvragen/v4/plannen/_zoek

In de requestbody neem je dan de geometrie op die als zoekgebied dient, plus een geo-operator waarmee de zoekactie moet worden uitgevoerd, zoals bv ‘Intersects’.

Hoi Frans,

dank voor de snelle terugkoppeling. De resultaten zijn gepaged; is er nog iets dat je kunt zien hoeveel er in totaal zijn; ik zie dat nog niet zo snel.

Helaas, het is op dit moment niet mogelijk een telling van het totaal aantal uit te serveren bij een gepagineerde respons.