BGT data als (Geo)JSON

Hoi iedereen, graag zou ik BGT data binnen een extent als (Geo)JSON data ontvangen en verder verwerken. Kan dit met de nieuwe BGT Vector Tiles (1) en/of met de PDOK BGT API (2), of een andere manier? En wat is qua verwerking de snelste oplossing?

Hartelijke groet,

Jelmer Oosthoek

(1) Vectortile Demo Viewer
(2) https://download.pdok.io/lv/bgt/viewer/ en https://download.pdok.io/lv/bgt/api/v1/ui/

@jhpoosthoek de BGT VectorTiles (OGC API Tiles) die beschikbaar komt heeft voornamelijk als doel om de API aan te roepen en de response in een applicatie te visualiseren (met desgewenste styling). Om de BGT data te downloaden en en verder te verwerken hebben we momenteel download API’s beschikbaar waar je zelf ook naar verwijst (GML). Deze moet je dan nog wel zelf omzetten. Niet voor nu maar het idee is om op termijn ook de BGT via een OGC API Feature (OGC API - Features | OGC) publiekelijk beschikbaar te stellen waarmee de BGT ook beschikbaar komt in het (Geo)JSON formaat.

1 like

Dank je wel voor je snelle antwoord! Even nog een andere vraag: op dit moment zijn de BGT vector tiles in RD (EPSG:28992). Zijn jullie nog van plan om ook EPSG:3857 te ondersteunen?

Ik verwacht uiteindelijk van wel maar niet op hele korte termijn. We willen meerdere projecties gaan ondersteunen v.w.b. de OGC API’s (waaronder de tiles) maar moeten nog verder uitwerken hoe we dat uiteindelijk gaan inrichten.

Ok, goed om te weten, dank voor de informatie!

1 like