Kadastralekaart v4: Een enkel perceel ophalen via een wfs request door middel van een lat,lng coördinaat

Beste mensen,

Bij versie 3 van de kadastrale kaart haalde wij een perceel op door middel van een wfs request en een cql_filter. Bij versie 4 werkt deze request niet meer en krijgen we heel veel resultaten terug in plaats van een enkel perceel.

Onze oude request ziet er als volgt uit:
https://geodata.nationaalgeoregister.nl/kadastralekaartv3/wfs?request=GetFeature&version=2.0.0&typename=kadastralekaartv3:perceel&srsname=EPSG:4326&outputFormat=application/json&cql_filter=CONTAINS(begrenzingperceel,POINT(" + latlngConverted+ "))

Bij versie 4:
https://geodata.nationaalgeoregister.nl/kadastralekaart/wfs/v4_0?service=WFS&request=GetFeature&version=2.0.0&typename=kadastralekaartv4:perceel&srsname=EPSG:4326&outputFormat=application/json&cql_filter=CONTAINS(begrenzingperceel,POINT(" + latlngConverted+ "))

Hierbij is de variabel “latlngConverted” een lat,lng coördinaat die we naar een rijksdriehoek coördinaat geconverteerd hebben alleen werkt dit bij versie 4 niet meer.

Is er een alternatieve manier om een enkel perceel op te halen door middel van een lat,lng coördinaat (die we vervolgens zelf converteren indien nodig)?

@TimMaters cql_filter is een GeoServer vendor specifieke feature. Om dit te doen op de KadastraleKaartV4 moet je de OGC filter mogelijkheid gebruiken. Zie de volgende forum post voor een voorbeeld: INTERSECTS bij WFS gebruiken in R (studio) - Nationaal Georegister - Geoforum

1 like

@TimMaters In jou specifieke geval ziet het request er dan als volgt uit:

https://geodata.nationaalgeoregister.nl/kadastralekaart/wfs/v4_0?service=WFS&request=GetFeature&version=2.0.0&typename=kadastralekaartv4:perceel&srsname=EPSG:4326&outputFormat=application/json&Filter=<Filter><Contains><PropertyName>geom</PropertyName><gml:Point><gml:coordinates>5.233268,51.686818</gml:coordinates></gml:Point></Contains></Filter>

@hulstg Top dit is precies wat wij willen. Weet jij toevallig of dit de komende versies ondersteund blijft?

De Filter functionaliteit maakt deel uit van de OGC standaard, dus die zal wel ondersteund blijven.

1 like

Dit topic is 180 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.