PDOK kaartwizard werkt niet op HTTPS

Ik kwam deze wens tegen: http://ideas.theideawall.com/pdok/Forum/TopicDetails/fffaa641-2604-46e9-8795-12001e6e30e4

Daar kan ik volgens mij niet reageren, dus ik wil hierbij even aangeven dat ik het een hele goede wens vind!

Wij gebruiken een kaartje van de kaartwizard in deze site: https://meldingbwt.odmh.nl/.
Doordat de PDOK-kaart niet via https gaat, krijgen gebruikers steeds een melding over het tonen van alle inhoud of alleen de veilige inhoud. Als ze voor het laatste kiezen, dan krijgen ze de kaart dus niet te zien.

Ook omdat steeds meer sites (zeker die van de overheid) standaard met https werken, is het denk ik belangrijk dat de kaartwizard ook kaartjes genereert, die met https werken, zodat de gebruikers geen foutmeldingen krijgt over (on)veilige inhoud.

Met vriendelijke groet,
Laurens Kusse

1 like

Wij gaan de impact onderzoeken n.a.v. de wens op de IdeaWall. Daar zullen we t.z.t. ook iedereen van een reactie voorzien. U kunt zich overigens eenvoudig registreren op op de IdeaWall van PDOK (rechtsboven op de pagina) waarna u wensen kunt plaatsen, stemmen etc.

Op de site van RWS wordt ook een PDOK kaart aangeboden. Deze genereert wel https kaartjes.
Je zou voor de time being onderstaande link kunnen gebruiken.
https://geoservices.rijkswaterstaat.nl/apps/pdokkaart/

2 likes

Dankjewel! Probleem opgelost.
Wel is het natuurlijk nog steeds mooi als PDOK dit zelf ook doet, denk ik. Maar ik ben in ieder geval blij met deze oplossing.

Ik zie nu dat https://kaart.pdok.nl/ wel bestaat, maar dat een certificaat dat bij het domein geodata.nationaalgeoregister.nl hoort, is gekoppeld. Ik krijg daardoor een beveiligingswaarschuwing.

Was het inderdaad de bedoeling om https op de Kaart Wizard mogelijk te maken? Zo ja, dan is het denk ik handig om daar een ander certificaat voor te gebruiken.

PDOK Kaart is nu onder HTTPS beschikbaar, zie: PDOK Kaart nu via HTTPS

1 like