Plugin qgis werkt niet meer voor pdok bgt?

Per 1 oktober zijn ‘oude’ productie- en bèta-downloadomgevingen voor BGT niet meer beschikbaar
Per 1 oktober 2020 zijn, zoals eerder aangekondigd, de oude downloadomgevingen voor de BGT niet meer beschikbaar.
Dit betekent dat per 1 oktober 2020 alle URL’s met BGT-downloadfunctionaliteit die beginnen met “https://downloads.pdok.nl/” en “https://download.pdok.io/” offline zijn.

U wordt dan ook dringend verzocht om voor 1 oktober a.s. over te gaan naar de nieuwe productieomgeving.
Na 1 oktober 2020 is alleen deze nieuwe productieomgeving beschikbaar voor BGT-downloads, via de volgende URL’s:

– Voor de download-viewer: https://app.pdok.nl/lv/bgt/download-viewer/
– Voor de download API: https://api.pdok.nl/lv/bgt/download/v1_0/ui/

Daarmee werkt de QGIS-plugin niet meer… Komt er een update?

De plugin werkt nog wel, alleen de download functionaliteit vanuit de plugin niet meer. In de help (ook hier te vinden: Introduction — BGT Import 3.8 documentation ) staat uitgelegd hoe je de BGT eerst kunt downloaden en daarna in kunt lezen met behulp van de plugin.

Overigens, het inbouwen van de nieuwe download API is vrij veel werk. Gezien de grote drukte heeft betaald werk bij ons momenteel voorrang boven vrijwilligerswerk. Een update laat nog wel even op zich wachten, tenzij een financier zich aandient (of iemand die een pull request doet).

1 like

De documentatie waar je naar verwijst bevat nog een link naar de (niet meer actieve) beta omgeving. Dit is de locatie van productie: PDOK download viewer

Tja, die pagina’s zijn nu weer up to date.

Helaas is de help in de plugin zelf daarmee niet aangepast. Daarvoor moet een nieuwe plugin gereleased worden. En de gebruiker moet die dan ook nog opnieuw installeren …

Als ik een polygon selectie maakt via PDOK download viewer krijg ik altijd een veel groter gebied dan ik aangaf met de polygon. Is dit in te stellen dat alleen de polygon-selectie geleverd wordt?

De dataset is opgezet uit vierkanten van 2x2km (dacht ik). De polygoon vist de tegels eruit die de polygoon snijden of erin vallen. Je gebied is dus altijd iets groter dan de polygoon.

Meer informatie hierover:

en:

1 like