Dit maakt dat in de pdokserviceplugin ik op dit moment ook niks kan laten zien, terwijl het zeker voor beginnende ahn3 gebruikers erg handig zou zijn wat precies ‘ahn3_05m_dtm’ zou betekenen ten overstaan van ‘ahn3_05m_dsm’ als dat in de capabilities wat zou worden uitgelegd is dat voor ‘clients’ van de service erg handig.
Kan iemand binnen PDOK die service (beschijvingen) een beetje ‘opknappen’ misschien?
<ows:Abstract>
Web Coverage Service (WCS) van het Actueel Hoogtebestand Nederland 3 (AHN3) waarin de volgende
lagen zijn opgenomen: AHN3 0,5 meter DTM (maaiveld raster), AHN3 5 meter DTM (maaiveld raster, niet
opgevuld), AHN3 5 meter DSM , AHN3 0,5 meter DSM. NB: bij features met een oorspronkelijke nodata
waarde komt de waarde overeen met -32768.0. Meer informatie: https://www.pdok.nl/nl/ahn3-downloads
Een overzicht van de inwinjaren voor AHN3 staat op: http://www.ahn.nl/common-nlm/inwinjaren-ahn2--ahn3.html
</ows:Abstract>
Ha Richard! We zijn bezig met de AHN3 services te migreren van de oude infra naar de cloud infra. Hierbij heb ik ook de service capabilities onder handen genomen:
Ik weet niet direct of OWSLib (die gebruikt wordt in de pdokservicesplugin spider) dit nu direct goed oppakt. Dat zou je even kunnen testen, anders zou het mooi zijn om toch de capabilities van de WCS versie 2.0.0 aan te passen (we maken nu gebruik van de capabilities die de MapServer genereert).
Overigens werken de nieuwe services werken al, maar we zijn nog bezig met het overzetten van het verkeer van de oude urls naar de nieuwe urls. Als dat zover is wordt dit gemeld via de reguliere kanalen (website, geoforum).
@antonbakker ik heb voor de versie vd plugin die ik net heb uitgerold een shortcut genomen, en de boel tenminste weer werkend gemaakt.
Ik pakte inderdaad vroeger altijd 1.1.0, en ik zag nu dat de spider (en het processing algorithm) de OWS lib versie van een hogere versie pakken.
Als je die service ophaalt met QGIS (gewoon met de WCS provider), dan zie je dat er na de capabilties ook nog een describecoverage request wordt gedaan, waarin dan voor de laag/coverage weer meer info wordt opgehaald.
Dus: we kunnen de spider aanpassen voor WCS…
Maar: wat me ook opviel, was dat de huidige service echt supertraag is, een groter stuk dan een paar honderd meter moet je niet proberen op te vragen.
Dus eigenlijk vraag ik me af of we de WCS service wel in de plugin moeten zetten…
Ben wel benieuwd of de “cloud infra” beter gaat performen, dus laten we het daar maar even vanaf laten hangen.