Zoals anderen al aangeven is gebruik maken van de kadastrale situatie de beste oplossing. Alleen zul je dan ook alle Zakelijke Rechten op een perceel mee moeten laten wegen, want het kan bijvoorbeeld zijn dat op 1 perceel iemand erfpacht heeft, en dan is eigendom van de panden op dat perceel niet vanzelfsprekend, om nog maar te zwijgen over recht van opstal, boerderij (erf-)pacht, enzovoorts. In de WOZ-Objecten is dat werk inderdaad al voor je gedaan, dus dat zou schelen: maar inderdaad zijn die (nog?) niet vrijelijk beschikbaar. Helaas zijn de Zakelijke Rechten dat ook niet.
Dat gezegd hebbende: in het meerendeel van de situaties zal het goede resultaten geven, maar dat is dus afhankelijk van in welk gebied je op zoek gaat. De doorsnee wijken zullen in mijn inschatting een 80 tot 90% goed resultaat geven, even de gemeenten als Amsterdam uitgezondert waar je erfpacht-constructies hebt. En in je GIS-analyse moet je een beetje oppassen met tuinhuisjes en zo, die kunnen nog wel eens op de rand van een perceel staan, en ook rijtjeshuizen zijn tricky, omdat de tussenmuur de perceelsscheiding vormt. Afhankelijk van je software en algoritme kan het dus gebeuren dat de buur-panden meekomen als het om rijtjeshuizen gaat.
Dit zijn zo een beetje de ervaringen die ik zelf heb opgedaan tijdens wat hobby-werk (een prive projectje om voor een adres zoveel mogelijk open data te verzamelen ). Mijn ingang is inderdaad adres (of dus eigenlijk VBO - zoeken via locatieserver), daarna perceel, panden, bestemmingen, openbare bekendmakingen binnen een bepaalde straal, en zo nog wat dingetjes her en der.