Bestemmingsplan wijzigingen per gemeente

Dit is geen makkelijke vraag die je stelt en het is ook niet zwart-wit.
de ruimtelijke plannen, waaronder de bestemmingsplannen, zitten in een dossier. Van de plannen heb je verschillende versies waaronder voorontwerp, ontwerp en vastgesteld. Deze zitten gezamenlijk in een dossier en dit dossier heeft een dossierstatus. Van de plannen komen feitelijk iedere keer nieuwe versies met een opvolgende status er bij. De dossierstatus verandert afhankelijk van de voortgang binnen het RO-proces. Wanneer het dossier status in werking of deels in werking heeft dan bevat deze altijd een vastgesteld plan. Dat plan is dan geheel of deels in werking, afhankelijk van de dossierstatus. Deels in werking kan bv voorkomen nav een gerechtelijke uitspraak. Dan bestaat er ook nog een dossierstatus vastgesteld. Het plan binnen dit dossier waarvan de planstatus vastgesteld is ligt dan nog ter inzage. Afhankelijk van beroep, etc moet het dossier na uiterlijk 15 weken omgezet zijn naar een deels/geheel in werking.
Echter als het plan feitelijk is afgewezen zoals jij dat noemt, bv vanwege de zaak bij Raad van Staten, dan is het advies dat de gemeente de dossierstatus aanpast naar niet in werking of vervallen. Echter ook komen er situaties voor dat de gemeente dan besluit het complete dossier met alle bijbehorende plannen te verwijderen.
Wat ik hier vermeld heb kan op onderdelen soms wat anders zijn, het is namelijk lastige materie. Bovenstaand geldt ook voor plannen van het standaardtype IMRO2012. Voor IMRO 2008, PCP2008 en IMRO2006 is dit op details soms anders. Vandaar dat er niet een eenduidig antwoord mogelijk is.
Voor meer inhoudelijke informatie kun je ook eens kijken naar de standaarden (RO Standaarden – Ruimtelijke Ordening | Geonovum). Echter dat is lastige kost als je (nog) niet bekend bent met de Ruimtelijke Ordening

2 likes