BGT begroeid terrein deel

Ik loop al een tijdje tegen het vol;gende probleem aan. Na lang stoeien is het gelukt om de BGT per locatie verzoek als GML te downloaden via (https://api.pdok.nl/lv/bgt/download/v1_0/full/custom) en presentabel te maken. Bij de meeste datasets gaat dat goed maar bij de laag begroeidterreindeel gaat het regelmatig mis en is GDAL niet in staat het bestand te converteren. Ook via de work-around OGR2OGR naar GeoJson gaat niet altijd goed. Wat is er anders aan deze laag dan aan andere lagen uit de BGT. Dit probleem komt alleen op sommige locaties naar voren.

lastig om goed antwoord te geven op de vraag zolang aanvullende informatie ontbreekt. Denk aan welke software je gebruikt, welke specifieke locatie dit voorval optreed, etc.

Enige wat ik kan zeggen is dat ik het eens had met ‘CurvedPolygons’. Dan open je het gml bestand handmatig in QGIS en zie je bij laag-import ineens ‘CurvedPolygons’ staan.
maar ik weet niet of de OGR2OGR workaround bedoeld was om het probleem van CurvedPolygons op te lossen.

1 like

Hier De QGIS BGT plugin – Nederlandse QGIS gebruikerscommunity staat uitegelegd waarom je de BGt niet zonder dataverlies direct kunt inlezen in QGIS (Of mbv GDAL, dat is namelijk wat QGIS onder de motorkap gebruikt).

De QGIS BGT import plugin lost de problemen op. Indien je niet met QGIS wilt werken kun je ook het conversiegedeelte apart gebruiken vanuit Python. Daarvoor dien je deze module te importeren: QGIS_BGT_Import/bgt_utils at master · MarcoDuiker/QGIS_BGT_Import · GitHub

Groet, MArco

1 like

@marco_duiker en @ThomasHaarlem Dank voor jullie input.

@marco_duiker Ik ga kijken of dit een oplossing is.

@ThomasHaarlem Ik werk met Rhino Grassopper en gebruik hiervoor HERON. GitHub - blueherongis/Heron: An add-on for Grasshopper enabling the GIS functions of GDAL in Rhino 3d