BGT mutatiedownload deltas

De download van BGT-mutaties via de BGT Download API gaat (bijna!) in productie. Nu was ik zojuist aan het bekijken hoe de delta’s opgehaald kunnen worden.

Klopt het dat de deltas alleen als citygml opgehaald kunnen worden en niet als stuf-geo of gml-light? Is dit iets wat in de nabije toekomst nog aangepast gaat worden?
Alvast bedankt!

Ja dat klopt in de delta’s is alleen citygml beschikbaar. Als er een duidelijke wens (use-case) is om de delta’s ook in stuff-geo of gml-light beschikbaar te stellen kunnen we dit doorgeven aan de opdrachtgever. Voor de korte termijn verwacht ik deze uitbreiding niet.

Bedankt John. Ik heb de nieuwe API nu opgenomen in mijn custom FME transformer: FME Hub

Zodra de preprod live gaat zal ik de link even updaten naar de productie-url. Ik zal dan ook in de gaten blijven houden wat de feedback is van de gebruikers over de uitbreiding met de andere formaten.

Het zou voor mij heel erg prettig zijn als de mutaties ook als gml-light aangeleverd kunnen worden.

Kan me voorstellen dat als alleen ik het nodig heb, het lastig is om te realiseren :slight_smile:

Mocht het wel lukken dan zou het top zijn.

Hallo @jeroen_verdonschot, Ik verwacht niet dat er snel veranderingen komen aan de BGT mutatie downloads. Zeker door het binnenkort beschikbaar komen van BGT OGC-API features PDOK lanceert de BGT Features (OGC API) als demo, het voor sommige afnemers het bijhouden van een eigen kopie minder relevant wordt.