Do 24 november: NSGI-webinar over coördinaatreferentiesystemen in Nederland

Op donderdag 24 november (13-14 uur) organiseert de NSGI een webinar over “Het gebruik van coördinaatreferentiesystemen in Nederland”.

Bij het gebruik van geo-informatie zijn coördinaatreferentiesystemen (CRS) onmisbaar. Al bij de inwinning van de data wordt een keuze gemaakt voor een CRS en bij de informatie-uitwisseling speelt de keuze van het CRS ook een steeds grotere rol. Waarom zijn er verschillende referentiesystemen en projecties, wanneer moet je welk CRS gebruiken en hoe transformeer je coördinaten van het ene systeem naar het andere? Interessant voor gebruikers/verwerkers van geodata in GIS-systemen en geïnteresseerden in coördinaatsystemen.

De NSGI geeft, in samenwerking met Geonovum, antwoord op deze vragen tijdens het webinar “Het gebruik van coördinaatreferentiesystemen in Nederland”. Het webinar wordt gehouden op donderdag 24 november 2022, van 13:00 tot 14:00 uur. Aanmelden kan via de volgende link, dan ontvang je een Teams-link voor het webinar: [aanmelden webinar]

3 likes

Inschrijven voor het webinar kan nog steeds! Volgende week donderdag (24-11) gaan we het hebben over het gebruik van coördinaatstelsels in de geo-informatie. Moet je nou RD, ETRS89 of WGS84 gaan gebruiken, hoe wissel je al die gegevens uit en hoe maak je van je kromme lijn weer een rechte lijn (of andersom)?

Het webinar is vandaag.