DSO-community ten behoeve van werkingsgebieden?

Beste mensen,

Om te beginnen een bekentenis: ik kom zelden op het Geoforum. De aanleiding om dat wél te doen is een ander forum: de DSO-community op Pleio.

Om met de deur in huis te vallen: is er belangstelling voor deelname aan een groep over werkingsgebieden / locaties / GIO’s ten behoeve van het DSO?

Als GIS-specialist bij het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) ben ik verantwoordelijk voor de productie van werkingsgebieden, als onderdeel van onze Waterschapsverordening. En daarbij heb ik weleens behoefte aan overleg met collega’s. Dat kunnen mensen uit andere waterschappen zijn, maar ook uit gemeenten in ons gebied. Dat kunnen mensen uit andere disciplines zijn, zoals de gegevenseigenaren van de bronnen waarop de werkingsgebieden gebaseerd worden, maar natuurlijk ook hardcore GIS-specialisten.

Ook op Pleio kom ik weinig, maar mijn collega is functioneel beheerder van ons Regelbeheer-systeem. Zij wees me op het bestaan van de DSO-community; onder andere de regelbeheerders hebben daar een eigen groep. Er zitten mensen van alle overheden en van leveranciers van systemen.

Ik kon daar verder weinig vinden over het onderwerp “werkingsgebieden” en heb contact gezocht met de redactie van de DSO-community. Zij zijn wel te porren voor een groep over dit onderwerp, maar vroegen ook of dat niet zou overlappen met andere fora. Het Geoforum is een voor de hand liggend alternatief.

Ik vraag me af of jullie je ei (en vragen) kwijt kunt op het Geoforum, op een ander platform - ik hoor graag welke - of dat je vindt dat Pleio iets kan toevoegen.

Laat het me weten!

Groet,
Ferdinand.

Goed idee. Ik denk dat de (beslotenheid) van Pleio ergens wel een toegevoegde waarde kan hebben. Tegelijkertijd hoeven we (als overheidsorganisatie) ook niet geheimzinnig te doen en kunnen we best in de openbaarheid van gedachten wisselen over het afbakenen van ‘de openbare ruimte’ of ‘de bebouwde kom’. Dus daar zou dit Geoforum ideaal voor zijn.

Vanuit de gemeente hebben we ook ‘gemeentelijkgeoberaad.pleio.nl’. Daar zitten vooral de Gemeentelijke Geo-specialisten met een achtergrond in het beheer en uitvoering geven aan de geografische Basisregistraties (BAG, BGT, BRK-PB, BRO). Ook is daar een stukje omgevingswet, maar die is behoorlijk stil.

2 likes

Het was even stil van mijn kant, maar het laatste nieuws is dat het doorgaat: er komt een groep binnen de DSO-community op Pleio!

Ben je geïnteresseerd laat het me dan (hier) weten.

De verwachting is dat de groep eind volgende week start.

Goed weekend intussen,
Ferdinand.

1 like

Voor wie belangstelling heeft: de groep “geo-specialisten” op het DSO Community is geopend!

1 like