Error HTTP 500 bij opgeven start index

Dag allen,

Vandaag hebben wij geprobeerd om gepagineerd een aantal postcodes met bijbehorende informatie op te halen, om zo de postcode te kunnen linken aan een coördinaat. Bij het gebruiken van dit endpoint zonder start index is er niks aan de hand. Dit gaat goed tot zo ongeveer startindex = 99600. Dit punt wil nog wel eens verschuiven, en het lijkt dan ook een server probleem afhankelijk van hoe druk de server is. Helemaal gezien er een HTTP 500 foutmelding in beeld komt.

Een voorbeeld van een URL die goed gaat: https://geodata.nationaalgeoregister.nl/locatieserver/v3/free?wt=csv&q=type:postcode&rows=10&start=99600

Een voorbeeld van een url die fout gaat: https://geodata.nationaalgeoregister.nl/locatieserver/v3/free?wt=csv&q=type:postcode&rows=10&start=100000

Gezien er in deze set grofweg 480000 records zitten, lijkt het mij logisch dat ik bijvoorbeeld de subset 450.000 tot 470.000 op zouden kunnen halen door start=450000 en rows=20000 op te geven. Het is ons onduidelijk waarom we geen hogere startindex dan zo ongeveer 99.600 op kunnen geven.

Alvast bedankt voor al uw hulp.

Met vriendelijke groet,

Thomas

Dag @Thomass,

Je constatering klopt. Het gebruik van een hoge startindex op de locatieserver is niet mogelijk. Zogeheten deep paging kan niet op de locatieserver, omdat hierdoor performance problemen ontstaan. De locatieserver is primair bedoelt als zoekservice, die een geometrie teruggeeft op basis van een zoekterm. Als ik je use case lees denk ik dat je beter de BAG als GPKG (= sqlite) kan downloaden om hierop rechtstreeks queries uit te voeren.

2 likes

Dag @hulstg,

Dank voor de snelle reactie. Ik was niet bekend met het feit dat deep paging niet mogelijk was via deze service.

De SQLite download die je aangeeft lijkt inderdaad toepasbaar te zijn op onze use case. Dank hiervoor.

Groet Thomas

2 likes