Fietsknooppunten Duitsland

Met QGIS maak ik graag kaarten van mijn fietsroutes. Voor routes in Nederland heb ik hiervoor altijd een fietsknooppunten laag toegevoegd met PDOK of WMS. Nu heeft Duitsland ook een knooppuntennetwerk, te zien op Fietsknoop.nl (De rode knooppunten). Maar het is mij nog niet gelukt deze punten als laag in QGIS te krijgen, is er een Duitse variant van PDOK waarmee dit mogelijk is? Of kan iemand mij op weg helpen naar een WMS link waar dit te verkrijgen is?

Twee Duitse sites met Geoinformatie die al eerder op dit forum benoemd zijn, zijn https://geoportal.de/ en https://gdz.bkg.bund.de/. Maar of daar fietsknooppunten op te vinden zijn weet ik niet.

OSM kan wel fietsknooppunten bevatten, dus wellicht dat je ze daar uit kan halen (https://www.openstreetmap.org/#map=20/51.36651/6.41792&layers=C)

EDIT: Per deelstaat zal er wellicht een dataset nog te pakken zijn als je er met OSM niet uitkomt. Deze verwijst naar Noordrein Westfalen https://www.radverkehrsnetz.nrw.de/rvn_link.asp Waar de routes wel te downloaden zijn in shape, maar niet de knooppunten, en een WMS achter een slotje zit.

Dank voor het bericht, het is me inmiddels gelukt om het fietsnetwerk uit OSM te halen, de knooppunten heb ik nog handmatig moeten toevoegen, maar dit scheelt al enorm.