http://PDOKviewer.pdok.nl met parameters voor locatie/zoomlevel

Werkt http://pdokviewer.pdok.nl/ ook met request parameters zodat je meteen kunt inzoomen op een bepaalde plaats en zoomlevel?
Zo niet, kan dat mogelijk gemaakt worden = wens van 1 van onze NedBrowser gebruikers

Hoi Ron,

Ja, dat kan. Hier bijvoorbeeld een link die de standaard BRT achtergrondkaart uitschakelt en in plaats daarvan de Luchtfoto toont:
http://pdokviewer.pdok.nl/?map_visibility_BRT%20achtergrondkaart%20[tms]=false&map_visibility_Luchtfoto%20PDOK%20[wmts]=true
Op deze manier is er voor elke kaart in het linker paneel een parameter map_visibility_Kaartnaam (spatie, [ en ] in de kaartnaam vervangen door %20, %5B en %5D) die je op true of false kunt zetten.

Daarnaast kun je met de parameters map_x en map_y het gewenste middelpunt van de kaart meegeven (deze coƶrdinaten verschijnen onderaan de pagina als je met de muis op een punt op de kaart gaat staan) en met map_zoom een zoomniveau tussen 0 en 16. Zo kun je de viewer meteen een bepaalde uitsnede van de kaart laten openen. Voorbeeld:
http://pdokviewer.pdok.nl/?map_x=118280&map_y=481595&map_zoom=12

Met vriendelijke groet,
Bas Duineveld
Softwareontwikkelaar PDOK

1 like

Dank je wel. Is er ergens een API document met overzicht alle parameters en overzicht welke kaartnamen er zijn?

Nog een vraag: is het ook mogelijk een bounding box of een schaal mee te geven? Vanuit onze applicatie kunnen we alleen een vast zoomlevel meegeven en nog niet berekenen.

Hoi Ron,

Zoals gezegd zijn alle kaartnamen die je in het linkerpaneel kunt selecteren 1:1 beschikbaar als parameter. Omdat deze lijst regelmatig wordt uitgebreid, hebben we hier geen apart document van. Natuurlijk kun je in algemene zin wel onze lijst van kaarten doorzoeken via https://www.pdok.nl/nl/producten/pdok-services/overzicht-urls of https://www.nationaalgeoregister.nl/ (filteren op organisatie ā€œBeheer PDOKā€).

Wat de overige beschikbare parameters betreft: we gebruiken voor de PDOK viewer een bestaand product dat we niet zelf ontwikkelen en ik vind in de documentatie daarvan even geen overzicht van de beschikbare parameters. De volgende parameters zijn in ieder geval beschikbaar:

  • map_visibility_Kaartnaam = boolean
  • map_opacity_Kaartnaam = 0.0 ā€¦ 1.0
  • map_x, map_y = RD-coƶrdinaten (gehele getallen)
  • map_zoom = NL-Tiling-zoomniveaus (0 ā€¦ 16)

Onthou wel dat we de PDOK viewer op de eerste plaats aanbieden als laagdrempelige manier om door onze kaarten te bladeren. Voor ingewikkeldere toepassingen, zoals geparametriseerde requests en het inbouwen in een eigen applicatie, bieden we onze WMS-services aan.

Met vriendelijke groet,
Bas Duineveld
Softwareontwikkelaar PDOK

Ok, bedankt voor de informatie.

Is dit nog steeds van toepassing bij de vandaag geintroduceerde nieuwe url?
https://app.pdok.nl/viewer/

Ondertussen verder gezocht en kwam dit draadje tegen, wat deels het antwoord geeft.

Andere zoekwoorden geven andere resultaten

1 like