Navigeren en zoeken op PDOK.nl is vernieuwd

PDOK heeft haar website verder geoptimaliseerd.

De navigatiestructuur is sterk vernieuwd en aangepast. Zo krijgt de gebruiker met één klik op de bekende ‘menu-hamburger’ een volledig overzicht van de beschikbare onderwerpen. Dat maakt snel doorklikken naar het onderwerp van je keuze mogelijk.

Verder is de zoekfunctionaliteit flink verbeterd. Zoeken op een bepaald trefwoord betekent vanaf nu dat alle datasetpagina’s en alle nieuwsberichtgeving daarop worden doorzocht.

PDOK houdt zich graag aanbevolen voor verdere suggesties; meld deze s.v.p. in dit topic.

Bij voorbaat onze dank voor alle feedback!

2 likes

twee suggesties: 1e: in de viewer zou ook een zoekfunctie zeer nuttig zijn, vooral omdat 2e: de link in de datasets naar de viewer je niet bij de kaart brengt die je op dat moment bekijkt maar hem opnieuw moet opzoeken.

@Peter beide goede suggesties! We hebben beide op de wensenlijst staan (om de mogelijkheden te onderzoeken).

Wat ik ook mis is de mogelijkheid om, a la cyclomedia, google maps of osm, via een link met RD- coordinaten (of ander coordinatenstelsel) direct in de browser naar een locatie te kunnen gaan. Nu kan je alleen naar pdok.nl/viewer en moet je via adres (geen RD) of inzoomen naar de betreffende locatie gaan.
We gebruiken binnen onze BOR-applicatie diverse directe links naar osm, Cyclomedia, Mapillary en Google Maps en Streetview. Zeker in verband met BGT zou het handig zijn om direct naar het BGT-object op die locatie te kunnen gaan.