Nogmaals een reminder: switch naar nieuwe URL’s PDOK Locatieserver

De PDOK Locatieserver is op 2 februari jl. gemigreerd naar het nieuwe 3G platform van PDOK. Als gevolg van deze migratie zijn de API’s beschikbaar via nieuwe URL’s:

PDOK constateert dat er helaas nog veel bevragingen worden gedaan op de oude URL’s van de locatieserver. We vragen afnemers van de Locatieserver dan ook om zo snel mogelijk over te stappen op de nieuwe URL’s zoals hierboven beschreven.

Uit productie

De oude URL’s te beginnen met https://geodata.nationaalgeoregister.nl (verschillende versies) komen op 2 augustus 2023 definitief te vervallen. Switch daarom vandaag nog naar de nieuwe URL’s!

Voor meer informatie over de migratie van de Locatieserver zie het eerdere nieuwsbericht.

Uitgebreide informatie over de locatieserver API is beschikbaar op GitHub (GitHub - PDOK/locatieserver). Ook zijn er OpenAPI specificaties beschikbaar (PDOK API - Swagger UI).

Goeiemiddag. Ik heb een vraag over deze migratie met betrekking tot de API voor de dataset basisregistratie kadaster (BRK). Deze endpoints beginnen ook met https://geodata.nationaalgeoregister.nl, echter zie ik hier geen vervangende URL voor. Kunnen we er vanuit gaan dat deze endpoints onveranderd blijven na 2 augustus 2023? Alvast bedankt.

Deze endpoints blijven inderdaad onveranderd na 2 augustus 2023, het gaat hier uitsluitend over de locatieserver URL’s.

1 like

Top! Bedankt voor de snelle reactie!