Open aanbesteding: OGC-API-Features tool aanpassingen in lijn met standaarden

Sinds oktober 2019 heeft OGC een nieuwe standaard voor het downloaden van geometrische features gepubliceerd. De standaard is in november 2020 uitgebreid met een 2e deel over het gebruik van meerdere coördinaat referentie systemen. De standaard wordt gezien als opvolger van de WFS.

De OGC-API-Feature standaard is vooral bedoeld om download services van geodata toegankelijker te maken buiten het geodomein, waar de voorganger, WFS dat veel minder was.

Het zou mooi zijn als deze services ook zouden voldoen aan de nieuwste OGC eisen, de eisen zoals die vanuit het Nederlandse Kennisplatform API’s gesteld worden en die voor INSPIRE gelden.

Helaas zijn de open source tools om deze download services in de lucht te brengen nog niet zo ver. Daarom wil Geonovum de community achter deze open source tools met een open aanbesteding stimuleren hun tools hierop aan te passen. Hierdoor kunnen de dataproviders van de Nederlandse overheid hun geodata toegankelijker maken en dan vooral ook buiten het geodomein.

Je vindt meer informatie op de Geonovum website.