Over de categorie OSGeo

osgeonl-logo-364x90
OSGeo.nl is een stichting met als missie het stimuleren van het gebruik en de ontwikkeling van open source software voor geo-informatie in Nederland. Wij zijn een lokale afdeling van de wereldwijde Open Source Geospatial Foundation, kortweg OSGeo, de hoeder van producten/projecten, zoals GeoServer, QGIS en PostGIS die velen van ons gebruiken. OSGeo.nl en OSGeo.org zijn vooral zichtbaar door de vele events die zij organiseren, zoals de vermaarde FOSS4G en FOSS4GNL. Op Meetup (350+ leden) kondigen we OSGeo.nl en andere events aan en uiteraard hier op het Forum onder Events. Deze Categorie zal de OSGeo.nl mailing lijst (aktief sinds 2007) gaan vervangen. Specifieke vragen over bijv Datasets of zeg, QGIS kunnen beste in betreffende Categorie geplaatst.

Binnen deze categorie kun je je algemene vragen over Open Source stellen, en voor zaken rond de organisatie. We willen vooral een wegwijzer/kompas zijn in de vaak complexe wereld van Geo Open Source, Data, Standaarden. Als je ideeën hebt wat OSGeo.nl zou kunnen/moeten doen of je wilt iets organiseren kun je hier zijn.
Het bestuur van de stichting OSGeo.nl, momenteel Barend Köbben, Paulo van Breugel, @Just_OSGeo en met hulp @JasperRoesT (marketing en communicatie) doet hier aankondigingen en verslag over de vele zaken die spelen rond OSGeo. Kijk onder Events voor onze conferenties/workshops/seminars die we door het jaar organiseren.

2 likes