Probleem met URL opvragen vector tiles BGT

Goedemiddag,

Tijdens het opvragen van de BGT via vector tiles (BGT nu ook beschikbaar als VectorTiles via PDOK (OGC API) - PDOK) loop ik tegen het volgende aan.

Volgens https://api.pdok.nl/lv/bgt/ogc/v0_1/tiles/NetherlandsRDNewQuad zou ik met de volgende URL: https://api.pdok.nl/lv/bgt/ogc/v0_1/tiles/NetherlandsRDNewQuad/12/1841/2140?f=mvt een tile moeten kunnen opvragen. Echter krijg ik de error: ‘404 page not found’ te zien.

Na het proberen van een aantal combinaties in tilematrix, tilecol, & tilerow (en telkens 404 te krijgen) ben ik tot de conclusie gekomen dat er iets anders fout gaat in de URL. Weet iemand hoe ik de URL moet aanpassen om een tile te verkrijgen?

Alvast bedankt voor het antwoord.

Met vriendelijke groet,
Ruben

Hoi @ruben1, die template url in de API capabilities klopt niet, die moet eindigen op .pbf. De volgende url werkt nl wel:

https://api.pdok.nl/lv/bgt/ogc/v0_1/tiles/NetherlandsRDNewQuad/12/1841/2140.pbf

Ik zal zorgen dit wordt opgepakt.

De API capabilities zijn inmiddels aangepast. Overigens is het plan om in de toekomst ook de ?f=mvt parameter te ondersteunen (voor BGT werkt dat momenteel inderdaad niet).

Bedankt voor het antwoord @antonbakker en top dat het aangepast is in de API capabilities! Zal vast een hoop zoeken schelen voor toekomstige gebruikers.

2 likes