Provincie Noord-Holland ontbreekt/misgeplaatst in dataset Natuur Netwerk Nederland

Hallo allemaal,

Ik wilde graag de Natuur Netwerk Nederland dataset toevoegen in mijn PostgreSQL database. Hiervoor heb ik de GML-bestand, zie link gebruikt om de data over te zetten naar een tabel.

Na het toevoegen in GeoServer, heb ik het toegevoegd in Tailormap. Wat me opviel was dat er volgens de data geen Natuur Netwerk gebieden in de provincie Noord-Holland liggen, zie onderstaande screenshot.

Dat kan natuurlijk niet kloppen… Later zag ik echter wel de data, maar dan geplaatst in Duitsland (een kwartslag gedraaid en horizontaal geflipt).

Ter controle heb ik de WMS https://service.pdok.nl/provincies/natuurnetwerk-nederland/wms/v1_0 bekeken of die dezelfde visualisatie heeft. Hierbij ontbreekt ook de data van Noord-Holland, maar zie ik het niet terug in Duitsland, zie onderstaand screenshot:

Na wat zoeken heb ik nog een WMS gevonden van het Nationaal Georegister, namelijk:
https://geodata.nationaalgeoregister.nl/inspire/ps-cdda/wms?request=GetCapabilities

Deze WMS toont de volledige dataset, maar daarvan werkt de WFS het niet en kan ik het niet inladen in een PostgreSQL database… Wat gaat er hier mis?

Ik weet niet waardoor, maar de x/y coordinaten (in epsg:28992) lijken te zijn verwisseld.

Inderdaad, na inladen in PostGIS makkelijk te fixen met update natuurnetwerk set geometry = st_flipcoordinates(geometry) where st_xmin(geometry) > 355117 and st_ymax(geometry) < 221549;

Inmiddels hebben we het lokaal opgelost, alleen klopt de WMS voor deze dataset nog niet. @PDOK zouden jullie daar nog naar willen kijken?

hallo @GeertOff Dank voor het melden. Wij hebben hierover contact met de data aanbieder en als zij een nieuwe versie hebben aangeleverd dan gaan wij deze verwerken. Excuses voor het ongemak.

De nieuwe versie is aangeleverd en verwerkt, en het staat nu goed in WMS en in het GML bestand in de ATOM service.

2 likes

@antonbakker
Bij verschillende andere datasets van de IPO bestaat het probleem nog:
https://service.pdok.nl/provincies/stiltegebieden/atom/ps-st.xml
https://service.pdok.nl/provincies/provinciale-monumenten/atom/index.xml

1 like