Regels verifiëren (REST API) - Feedback

Laat hier je feedback op de Regels verifiëren API achter.

Deze API regelt het verifiëren van Toepasbare Regels-bestanden zonder deze bestanden op te slaan.

De API Regels verifiëren vind je in het API-register.

Hoi,

ik probeer de api te gebruiken. Met Postman kreeg ik op een gegeven moment het verwachte antwoord (json met terugkoppeling over wat er niet in orde was met de STTR), maar bij herhaald proberen krijg ik alleen maar steeds een 202 http status terug. Wat kan er aan de hand zijn?

Mvg, Miel.

Ik ga het voor je checken bij de developers van dienst. Dank voor het melden!

Sorry, het blijkt dat de URL die ik gebruikte op een gegeven moment misvormd is geraakt. Beetje vreemd dat ik wel antwoord kreeg, maar de fout zat bij mij. Het werkt weer.

1 like

Hoi, is er ergens een eenvoudig voorbeeldje hoe deze api aan te roepen? via curl ofzo. Bedankt.

Een handig hulpmiddelen bij het testen van API’s (in het algemeen) is de gratis tool Postman. Daarin kun je zelf de API eenvoudig definiëren of het Open API specification bestand importeren. Vanuit Postman kun je de API uitvoeren en kun je de resultaten inzien. Ook kan Postman voor een API call “code genereren”, zoals de cURL statement, Python, PHP, C, …

ja ik ben bekend met Postman. Maar als ik Omgevingsloket importeer in Postman v6.5.2 komt er een foutmelding ‘Error while importing: format not recognized’.

maar ik heb al wat aan de praat

$ curl -X POST https://service.pre.omgevingswet.overheid.nl/publiek/toepasbare-regels/api/verifierenregels/v1/verifieren -H ‘Content-Type: application/xml’ -H ‘<your_api_key’ -d @test.xml

en nog een vraag: is er ergens een voorbeeld XML die goed door deze check komt?