REMINDER: Oude URL PDOK Viewer binnenkort uit productie

Zoals PDOK in het bericht van 2 maart jl.heeft aangegeven, is ook de PDOK Viewer i.v.m. cloudmigratie van een nieuwe URL voorzien. Daarbij werd aangekondigd dat de oude URL per 2 september 2022 uitgefaseerd wordt.

Omdat PDOK nog altijd verkeer op die oude URL vaststelt, wordt u dringend verzocht om snel te switchen naar de nieuwe URL. Deze luidt: https://app.pdok.nl/viewer

De URL die uit productie gaat, is: PDOK Viewer

Misschien kunnen jullie zelf nog iets doen bij Google? De eerste hits verwijzen namelijk naar de oude url en de nieuwe wordt niet gevonden, als je zoekt op ‘pdok viewer’.

2 likes

Misschien de redirect uit zetten, en in plaats daarvan een landingspagina met “we zijn verhuisd!” en de nieuwe link? Nu word je automatisch geredirect, en zie je dus eigenlijk niet als je naar de oude gaat.

Ik heb de viewer in mijn bookmarks staan, en ga er vaak via die bookmarks naar toe. Op m’n werk stond nog de ouwe url in het bookmark (prive had ik 'm al omgezet). Dat zijn typisch van die dingetjes die je vergeet…

Tot voor vandaag kreeg je als je via de oude URL binnenkwam een melding dat er een nieuwe URL is:

We hebben vandaag de redirect aangepast naar een permanente redirect zodat zoekmachines herkennen dat er een nieuwe URL is. Hiermee is wel de melding verdwenen dus daar ga ik even achteraan. De landingspagina hadden we ook in gedachten maar zitten wat haken en ogen aan dus ben bang dat dit niet gaat lukken in dit geval.