Terugmeldingen API - Voorlichtingssessie 10 oktober

We hebben deze maand de ontwikkelingen aan de terugmeldingen API weer opgepakt, maar dat doen we uiteraard niet graag alleen. Op woensdag 10 oktober vindt daarom bij het Kadaster een voorlichtingsbijeenkomst plaats.Tijdens de sessie delen we de (technische) details van de API. Deelnemers krijgen bovendien een voorproefje op de API. Ook is er ruimte voor vragen en wensen voor de API.

We richten ons met de API eerst op fase 1 en 2: het plaatsen van een melding (POST) en het ophalen van een melding (GET).

Interesse? Meld u aan

De bijeenkomst vindt plaats op 10 oktober van 10.00 tot 12.00 uur op locatie ‘De Grift’ van het Kadaster in het centrum van Apeldoorn. Wilt u er bij zijn? Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld u dus snel aan via het aanmeldformulier: https://formulieren.kadaster.nl/terugmeld-api

Terugmeldingen ook voor KLIC

De Terugmeld-API wordt gebruikt voor de website Verbeter de kaart en de website BAG Viewer. Op dit moment kunnen we met deze applicaties al heel eenvoudig terugmeldingen doen op de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Daar wordt nu het terugmelden op Kabels en Leidingen Informatie (KLIC) aan toegevoegd, wat dus ook mogelijk gaat worden via de API.

Uiteraard zullen we interessante informatie ook via dit forum delen.

Op 10 oktober werd de eerste voorlichtingssessie gehouden over de API op het terugmeldsysteem (TMS).
Met de API wordt het mogelijk voor externe apps, websites of softwareapplicaties om direct een terugmelding te doen op de BGT, BRT, BAG en in de toekomst KLIC. Met meer dan 30 deelnemers van zowel overheid als bedrijfsleven was het een zeer geslaagde sessie.

Lees hier het verslag van de sessie: 20181010 Verslag API voorlichtingssessie.pdf (366,8 KB)
Bekijk hier de presentatie: 20181010 Voorlichtingssessie terugmeld API.pdf (2,4 MB)

Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen over de API: graag het topic https://forum.pdok.nl/t/terugmeldingen-api-ontwerp/915/5 gebruiken :slight_smile:

1 like