Verbeter de Kaart is vernieuwd!

Vanaf 15 september is een volledig nieuwe versie van Verbeter de Kaart te gebruiken! In deze nieuwe versie is het mogelijk om te zoeken op de kaart, kunt u eenvoudig meerdere meldingen in hetzelfde gebied bekijken en is de mobiele ervaring verbeterd. Verder is de hele website voorzien van een nieuwe, moderne en toegankelijke vormgeving.

Uiteraard is het doen van een terugmelding op de Basisregistratie Topografie (BRT) of Grootschalige Topografie (BGT) nog net zo eenvoudig gebleven. Ziet u iets wat mogelijk niet klopt? Navigeer dan naar de juiste kaart te zoeken of in te zoomen en druk op de knop melding maken. U kunt dan de plek op de kaart met de mogelijke fout aanwijzen. Het formulier om een melding te maken zal dan verschijnen. Geef hier uw omschrijving, e-mailadres en eventueel één of meerdere bijlagen op.

Het verbeteren van Verbeter de Kaart is een continu proces. Heeft u een idee of ervaring waardoor we het maken van een melding nog eenvoudiger kunnen maken? Geef dan uw wens, suggestie of idee door in dit topic!

2 likes

Bij het openen krijg ik vandaag nog de melding “Binnenkort wordt een volledig nieuwe versie van Verbeter de Kaart gelanceerd! …” Tekstje loopt achter, of de lancering van de nieuwe versie is hier niet goed doorgekomen.

Bij het wisselen van kaartlaag (tijdens het zoomen) valt het beeld soms weg. Mogelijk wordt dat nog beter als de cache gevuld raakt?

De melding komt elke keer weer tevoorschijn zodra je naar de beginpagina gaat.

Ziet er verder goed en overzichtelijk uit, beter dan de vorige versie :+1:

Helaas hadden we wat problemen gister waardoor Verbeterdekaart.kadaster.nl wel naar de nieuwe website ging, maar www.verbeterdekaart.nl nog niet. Gezien het tekstje op beide websites hetzelfde is, was dat wat lastig communiceren. Maar dat is nu opgelost en het tekstje is ook aangepast!

@geotiles, bedoel je vooral als je ver inzoomt? Helaas is de BGT WMTS van PDOK die we gebruiken een stuk langzamer dan die van de BRT, waardoor het even duurt voordat je deze kaart te zien krijgt.

@JWSjoukema, dan is het gewoon een kwestie van geduld. :+1: Heb nu wel een melding gemaakt op basis van TOP10, die in de BGT al verholpen was. Oeps.

Jep helaas wel. Hoewel we aan PDOK kunnen vragen of er plannen zijn om de performance van de BGT WMTS’en te verbeteren (@Jeroen_PDOK @John_Schaap)?

Dat je per ongeluk een melding hebt gemaakt voor de TOP10 voor iets wat al in de BGT goed staat, is juist goed. Dit zijn twee verschillende basisregistraties met verschillende bronhouders.

Op de hele korte termijn verwacht ik niet. We zien wel wel een aantal potentiële mogelijkheden die we aan het onderzoeken zijn en gaan onderzoeken. De uitkomsten dienen als input voor latere werkzaamheden (nog te plannen).

1 like

Het laden van de grootschalige niveau’s gaat wel heel erg langzaam. Zo zeer zelfs dat ik in eerste instantie dacht dat er helemaal niks gebeurde.

Het afgelopen jaar zijn er diverse kleine verbeteringen aan Verbeter de Kaart toegevoegd.

Zo hebben we de feedback van @Anton opgepakt en is het in vervolg mogelijk om een vinkje te zetten bij het nieuwsbericht om deze niet meer te tonen (momenteel is er geen nieuwsbericht actief).

Daarnaast kan je nu ook zoeken op coördinaat of op meldingsnummer. Vooral dat laatste is natuurlijk handig als je benieuwd bent hoe je BGT of BRT melding ervoor staat.

Helaas is de performance van de BGT kaartlagen nog niet super (PDOK werkt hier momenteel wel aan). Om wel duidelijk te maken dat er ‘iets’ gebeurd zoals @Hinko aangeeft, is er een kleine laadindicator toegevoegd onderaan de pagina.

Heb je ook een wens of suggestie? Laat het ons weten!

2 likes

We hebben een nieuwe versie van Verbeter de Kaart uitgebracht! In deze versie is het mogelijk om naar je eigen locatie te zoomen, door gebruik te maken van de knop ‘Zoom naar huidige locatie’. Daarnaast maakt deze versie gebruik van de nieuwere en snellere webservices van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en Topografische kaart 1:10 000 (TOP10).

Vragen, wensen, feedback? We horen het graag!

2 likes