Versnellingsproject 3D GeoBIM, een brug tussen GIS en BIM

Het versnellingsproject “3D GeoBIM” is door GeoBIMexperts geïnitieerd met als doel: een brug slaan staan tussen de wereld van 3D-Geo-data en 3D-BIM! Het bundelen en makkelijker toepasbaar maken van geo-kennis en -kunde voor in de bouwsector is het belangrijkste doel. Met het project willen we het gebruik van vooral open 3D Geo-data gebruiksvriendelijker maken, in samenwerking met de data aanbieders. Via verschillende Ronde Tafelgesprekken worden na discussies en presentaties ‘best-practices’ verzameld. Deelnemers uit de markt samen met de data aanbieders (Kadaster, TU Delft, het Waterschapshuis AHN). Resultaten en inzichten zullen beschikbaar worden gesteld aan de deelnemers die zich hebben aangemeld. Ook zullen ‘kenniskaarten’ worden gemaakt en beschikbaar worden gesteld via websites.

De initiatiefnemers willen een brede vertegenwoordig uit de bouw de mogelijkheid bieden om kennis en ervaring in te brengen, en te halen. Partijen met interesse kunnen zich richten tot GeoBIMexperts via info@geobimexperts.nl of via mijn persoon.

Hans Lammerts
teamlid ‘3D GeoBIM’

2 likes

"… We organiseren drie keer een rondetafelgesprek tussen bouwers uit de praktijk en de verstrekkers van 3D Geodata. De doelgroep: BIM-ontwerpers die actief zijn in de bouwsector. Een unieke kans voor jou om met afnemers van geodata in gesprek te gaan. Zij vertellen je over de praktijkervaring en laten je weten waar ze tegenaan lopen en hoe lastig het is om 3D geo-data in je project beschikbaar te krijgen. Je hebt wellicht idee hoe het eenvoudiger zou kunnen?

Voel je je aangesproken dan zoeken we jou voor ons project! Je kan aan één van de drie sessies mee doen. Deelname is gratis en leerzaam. We vragen er wel wat voor terug door de voorbeelden uit jullie praktijk in te brengen en actief deel te nemen aan een van onze ronde tafels…"

Aanmelding is open via onderstaande pagina!

2 likes

Voor deze gesprekken met Kadaster, TU Delft en het Waterschapshuis zijn we actief op zoek naar praktijk voorbeelden in het gebruik van 3d omgevingsdata voor de bouw (dus de bim toepassingen) Doel is dat we obstakels en ongewenste workarounds (data coneversies) in beeld brengen in dr markt. Het rare is dat er yot op heden eigenlijk geen regulier gesprek tussen ‘Bouwend Nederland’ met deze geodata aanbieders, maar daarin hopen we verandering in te brengen!

Dus … heb je een ervating of mogelijke verbetering die je zou willen delen? Aarzel dan niet en neem even contact op. Je krijgt de mogelijkheid je use case toe te lichten en jezelf met het onderwerp op kaart te zetten. Een mogelijkheid tot blijvende constructieve verbetering op gebied van GeoBim!

De agenda voor dag 2 (3D BAG) kun je hier inzien. En de presentatie van Kadaster voor de ontwikkeling van 3D Basisvoorziening.

Kadaster 3D Basisvoorziening GeoBIM 13 oktober 2022.pdf (1,5 MB)

1 like