Vervanging WMS/WFS van ruimtelijkeplannen.nl - Nieuwe omgevingswet?

Begrijp ik het goed dat deze URL ([https://afnemers.ruimtelijkeplannen.nl/afnemers2012/services?SRS=EPSG:28992 ]) gaat verdwijnen en dat er geen vervanging in WMS/WFS vorm komt?

Klopt het dat de nieuwe plannen via API (GeoJSON) opgehaald moeten worden? De nieuwe api zal dan uitgelezen moeten worden met FME server of Pentaho bijvoorbeeld?
Kan iemand mij hier meer info over geven?

Alvast bedankt!

Aangezien er na bijna drie weken nog steeds geen antwoord is, zou ik je adviseren dezelfde vraag bij iplo.nl te stellen: Vraag het onze experts | Informatiepunt Leefomgeving. Daar “moet” een antwoord op komen.

Voor andere (toekomstige) forum gebruikers/lezers met eenzelfde vraag zou het wel fijn zijn om een antwoord alsnog hier te delen.

2 likes

Het klopt dat de WMS- en WFS services gaan verdwijnen. Vanaf 1 april 2024 komt hier een einde aan. De services zijn herkenbaar aan de URL die begint met https://afnemers.ruimtelijkeplannen.nl/afnemers2012/
Het DSO-LV maakt gebruik van API’s. Documentatie over de DSO-API’s staat op het Ontwikkelaarsportaal Ruimtelijke plannen opvragen - Ontwikkelaarsportaal.
Hoe de API ingezet kan worden met FME server of Pentaho weet ik niet. Hopelijk kan iemand vanuit deze community daarop reageren.

De url Ruimtelijke plannen opvragen - Ontwikkelaarsportaal beschrijft de API voor het ontsluiten van plannen uit het Informatiehuis Ruimte (IHR). In IHR zit de planinformatie die tot stand is gekomen onder de Wro en TAM IMRO plannen.
Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet per 01-01-2024 geeft de informatie in het IHR een onvolledig beeld van de regelgeving in de fysieke leefomgeving. Voor een volledig beeld moeten ook de API’s van omgevingsdocumenten onder de Omgevingswet worden gebruikt. Zie daarvoor het API register

1 like