Wordpress en OGC API Features

Hallo allemaal,

Ik doe een poging om onze data via OGC API Features beschikbaar te stellen en maak hiervoor een Wordpress plugin. Ik kan e.e.a. laden in QGIS, maar kom niet door de OGC Validator. Dit is de landing page:
https://groningerdorpen.nl/wp-json/ogc/v1/lp

Deze foutmeldingen krijg ik (o.a.):

No feature Ids found in tested collections.

org.testng.SkipException: ApiModel is not available.

Dus mijn vraag: Moeten feature id’s op een bepaalde manier genoemd worden? Alle features op https://groningerdorpen.nl/wp-json/ogc/v1/lp/collections/dorpshuizen/items hebben wel een id.

En is het verplicht een ApiModel in HTML vorm te hebben (ik link nu naar een wordpress pagina, maar zou eventueel mijn json door https://editor-next.swagger.io/ om kunnen zetten in html)? Of is er een andere reden dat ik deze foutmelding krijg op het ApiModel?

Hopelijk kan iemand me een stap verder helpen, alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Sjouke Bakker

3 likes

Dus mijn vraag: Moeten feature id’s op een bepaalde manier genoemd worden?

Feature id’s mogen integers of strings zijn. Wat je nu hebt lijkt ok.

En is het verplicht een ApiModel in HTML vorm te hebben

HTML is optioneel. Als je geen HTML ondersteuning hebt - zoals nu het geval is - dan moet je de ‘html’ conformance class verwijderen van https://groningerdorpen.nl/wp-json/ogc/v1/lp/conformance.

Wat mij opvalt is dat forward slashes in de URL’s allemaal escaped zijn. Dus https:\/\/. Die escaping is toegestaan in JSON maar het is wel optioneel. Je hoeft het niet te doen. Het zou misschien kunnen dat de validator er daar niet mee overweg kan (pure aanname dit laatste).

Ter info: https://api.pdok.nl/lv/bgt/ogc/v1 (in JSON https://api.pdok.nl/lv/bgt/ogc/v1/?f=json) voldoet volledig aan de specificatie cq. komt door de validator. Wellicht dat je daar nog inspiratie uit kan halen.

3 likes

Hoi, bedankt voor je antwoord! Ik heb beide acties gedaan, en daarna kreeg ik geen fout meer over het ApiModel. Om er achter te komen waar het hem nou in zat heb ik de wijzigingen weer teruggedraaid, maar ook daarna bleef het zonder foutmelding werken… :face_with_raised_eyebrow:

Nouja, ik kan in ieder geval weer verder. En inderdaad de BGT had ik er al bij als goed voorbeeld.

1 like