Workshops, Icebreakerparty en een hotel in Middelburg voor de FOSS4GNL (13-14 september)

Op 13 en 14 september wordt de #FOSS4GNL gehouden in Middelburg. De meeste aandacht gaat uit naar de conferentiedag op de 14e, maar juist de workshopmiddag op de 13e maakt het plaatje compleet: dan kan je zélf aan de slag in vier interessante workshops. Het idee om de workshops alleen in de middag te doen is vanwege de reisafstand die veel mensen ervaren naar Middelburg: na de lunch starten we met de workshop, 's avonds is er een gezellige icebreaker party, en na een overnachting in Middelburg ben je op tijd voor de conferentiedag!

De workshops zelf bieden weer een hoop moois. Je kan meer vinden op de conferentiewebsite, maar in het kort even wie wat gaat verzorgen:

Workshop GeoServer voor beginners

Lars van Tol (Stichting OSGeo.nl bestuur, NieuwlandGeo) bouwt zijn cursusmateriaal zo om dat je in een dagdeel de beginselen van #GeoServer onder de knie hebt en er mee aan de slag kan.

Workshop Simpel webkaarten maken met Tailormap 11

Erik Meerburg (Stichting OSGeo.nl bestuur, B3Partners BV, Geo Academie) (hee, dat ben ik zelf ;-)) gaat met je aan de slag met de compleet nieuwe versie van Tailormap. Hij laat zien hoe je het zelf download (als Docker) en installeert, maar vooral: we gaan met elkaar webkaarten publiceren. Bij voorkeur met de services uit je eigen organisatie!

Workshop Point cloud processing met QGIS en PDAL wrench

Hans van der Kwast (QGIS Gebruikersgroep Nederland bestuur, IHE Delft Institute for Water Education ) is dol op pointclouds, en wat je ermee kan doen. Hij daagt je uit om met de puntenwolken van AHN4 in je eigen buurt aan de slag te gaan, en wel met QGIS en PDAL.

Workshop OpenStreetMap: Slim de kaart editen met apps!

Just van den Broecke (Stichting OSGeo.nl, Map5) en Casper Kersten werken allebei al jaren met en aan #OpenStreetMap. Zelf gebruik je het waarschijnlijk ook, maar weet je dat je het ook zelf kan bijwerken? In deze workshop ga je dat zowel vanuit een webeditor doen (op laptop) als buiten in Middelburg (met je telefoon).

Voor deze workshops geldt: je moet wel een ticket kopen, maar de prijs is wat je er zelf voor over hebt. Tickets haal je via Eventbrite.

Hotelaanbieding

Speciaal voor deze gelegenheid is er een aanbieding: Hotel de Nieuwe Doelen (tegenover het station) biedt een 2-persoonskamer aan voor € 120,-. Wel bij de reservering vermelden dat het gaat om: PROVINCIE ZEELAND.

Vanuit de organisatie hebben we een B&B direct naast de Koorkerk en abdij. Daar is ook nog één kamer vrij (112,50). Mocht je bij ons in de B&B willen zitten, dan kan dat ook… :slight_smile:

1 like