Laat hier je feedback op de API Catalogus opvragen achter.
De stelselcatalogus voor de Omgevingswet verbindt definities, toelichtingen en uitleg van begrippen, regels, informatiemodellen, producten en services met elkaar. Met deze API kunnen begrippen worden opgevraagd. Van ieder begrip geeft de API de formele definitie, uitleg in klare taal, bron en gerelateerde begrippen.
Vol verwachting mijn verse API-key geprobeerd op deze service via Postman, krijg ik een http 202 terug: dit betekent zoiets als: “ja, ik begrijp wat je bedoelt maar ik geef lekker niks terug”.
http 202 staat overigens niet beschreven in de API strategie dd 12 maart 2018.
Kijken jullie nog even naar de implementatie?
Een http 202 is zo’n beetje het meest frustrerende antwoord dat je kunt krijgen: om even in de sfeer van deze warme zonnige middag te blijven: alsof je tegen de ijscoman zegt “Goedemiddag, graag zo’n heerlijke softijs met slagroom” en het antwoord is “Goedemiddag” (en er volgt geen ijs, zonder opgaaf van reden).
Hallo. Er lijkt iets mis te zijn met de JSON-file van de API-definitie voor de stelselactalogus. Ik krijg bij het inlezen van de API-definitie in ReadyAPI deze melding:
attribute paths.’/concepten’(get).parameters. There are duplicate parameters values
Hallo Marco, ik heb het team gevraagd naar je vragen te kijken en waar nodig ook de API specificatie te updaten (ik vermoed dat er wat oude voorbeelden in zitten en dat op een aantal plekken er generieke voorbeelden worden gebruikt in plaats van specifieke).
En dat laatste is raar, want de term is “Aankleding” en niet “aankleding”.
Is dit inderdaad hoe de API zich hoort te gedragen? En zo ja, kun je me verwijzen naar documentatie waarin dit gedrag beschreven staat?
Verder doe ik de suggestie om in lijn met de OZON API’s ook een _self (ofzo) eigenschap op te nemen met URL die verwijst naar het object zelf. Dit maakt een API erg zelf-uitleggend.
Dank voor je bevindingen.
Ik zal de voorbeelden in de documentatie bij laten werken, dat is inderdaad niet netjes. Waarschijnlijk is dat het resultaat van een migratie welke wij dit voorjaar hebben gedaan.
We zijn momenteel bezig met het opstellen van een V3 van de API waarin we dergelijke zaken gaan verbeteren. Hierin zullen ook andere zaken opgepakt worden om tenminste aan de API-strategie van de DSO te voldoen.