Hoe gebruik jij PDOK data?

PDOK wil graag meer voorbeelden van hergebruik van open data publiceren. Dit ter inspiratie van gebruikers en beleidsmakers.
Heeft jouw organisatie een handige, mooie of innovatieve toepassing die (ook) PDOK data gebruikt, laat het ons dan weten. Alvast bedankt voor je feedback!

1 like

Wij (CAD Accent) ontwikkelen software (InfraCAD Map) om PDOK/NGR data te converteren naar AutoCAD conform de NLCS standaard. We doen zelf niets met de data maar onze gebruikers wel. Voorbeelden daarvan:

  • BGT als ondergrondkaart voor nieuwe ontwerpen
  • Kadastrale kaart als basis voor een kavelplan
  • Dronegebiedenkaart als voorbereiding of ergens gevlogen mag worden
  • Luchtfoto als ondergrond voor een meting
  • AHN hoogten voor een hoogte indicatie of controle
  • NAP gegevens als voorbereiding voor een meting

Over het algemeen reageren onze gebruikers enorm positief op het aanbod en beschikbaarheid van de data en worden ze er erg blij van.

2 likes

@Anton bedankt voor je input!

2 likes

Hallo Cora,
De open data via PDOK worden gebruikt in de mobiele / tablet app AHN (Actueel Hoogtebestand Nederland), dit is een viewer voor het besturingssysteem Android die ik heb ontwikkeld. Zie https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.waywayway.ahn. De app is, althans voor mijn eigen werk, handig omdat je er eenvoudig hoogtekaarten als afbeelding mee kunt opslaan of delen.

1 like

Er is ook een iOS map voor het aanpassen van OpenStreetMap.
Die applicatie heet ‘Go Map!!’ en is van Bryce Cogswell.

In deze applicatie kan je ook de PDOK / Kadaster / LV Beeldmateriaal Luchtfoto aanzetten.

1 like

Hier nog een andere kaart. Wij hebben deze kadaster/bag viewer gemaakt voor web en android. Je kunt ook een luchtfoto aanzetten en simpele zoekfuncties uitvoeren. Wij gebruiken Leaflet Maps, Google Sat Afbeeldingen, Nationaal Register, Open Streetmap en PDOK data.

overview

https://esstudio.site/kadaster-app

1 like