Verstoring opentopo achtergrondkaart?

Beste,

Kan het zijn dat de performance van de opentopo achtergrondkaart momenteel sterk verminderd is? Zowel in QGIS als PDOK viewer laadt het zeer traag.

Groet,
Stefan

1 like

Hoi @Skleijer,

Deze zomer is er aangekondigd dat de OpenTopo en de OpenTopo Achtergrondkaart per 31 december a.s wordt uitgefaseerd. Ik weet niet of de huidige performanceproblemen daar mee te maken hebben, maar vanaf 1 januari zal OpenTopo het dus helemaal niet meer doen. Iets om rekening mee te houdenā€¦

Zie onderstaand bericht.

Groet,

Egge-Jan

Hoi @Skleijer!

Bedankt voor je melding. We zien inderdaad performanceproblemen bij de opentopo achtergrondkaart. De oorzaak is bekend, en we werken aan een oplossing. We zullen het hier nog vermelden wanneer de oplossing klaarstaat.

Hallo. Deze storing geldt zowel in de PDOK Viewer als via Qgis icm wms. De BRT werkt wel goed, OpenTopo niet, maar het betreft ook zeker niet alleen OpenTopo. Zo zijn ook de Ruimtelijke Plannen Besluitvlakken nauwelijks responsive, maar de enkel en dubbelnestemmingen weer wel.

Je hebt gelijk, @ARvanHAS, de performanceproblemen beperken zich niet tot de OpenTopo. We menen dat de overige problemen worden veroorzaakt door wat er met de OpenTopo aan de hand is, en verwachten dan ook dat de overige services beter gaan presteren wanneer de problemen met de OpenTopo zijn opgelost.

Hi Egge-Jan, dit is mij uiteraard bekend. :wink:

1 like

@Skleijer de performance problemen met de opentopo achtergrondkaart zijn opgelost. De verstoring werd veroorzaakt daardat iemand de opentopo aan het scrapen is buiten het gebied die bij ons in de cache zit. Hierdoor waren de backend systemen druk met het genereren van lege plaatjes. We hebben er nu voor gezorgd dat dit niet meer tot performance problemen kan leiden. Bedankt voor het melden en onze excuses voor het ongemak.

3 likes

Top! Dank voor de vlotte opvolging. :slight_smile: