Koppeling BAG openbare ruimte id met NWB wegvak

Een tijdje terug werd aangekondigd dat het Nationaal Wegenbestand (NWB) ‘BAG compliant’ zou worden. Als ik de properties van een NWB wegvak bekijk zie ik geen BAG id, maar wel een ‘stt_bron’ die vaak (altijd?) als waarde ‘BAG schrijfwijze’ heeft.

Iemand enig idee of dat inderdaad de wijze is waarop het NWB ‘BAG compliant’ is gemaakt? En of alle BAG openbare ruimtes nu op naam en woonplaats te koppelen zouden moeten zijn?

De koppeling zou handig zijn omdat BAG openbare ruimtes zelf geen geometrie hebben.

Geen idee eerlijk gezegd, maar het zou wel mooi zijn als de Openbare Ruimte ID uit de BAG opgenomen zou kunnen worden. Woonplaats ID idem, hoewel niet helemaal meer nodig als je de OR ID al hebt.

Aan de andere kant: Het is nog steeds vreemd imho dat openbare ruimte in de BAG geen geometrie heeft (terwijl er in het brondocument wel een kaart opgenomen moet zijn volgens de wet - beetje vreemd, en niet zo heel lekker…)

1 like

Inmiddels ben ik erachter gekomen dat de pdok locatieserver api op basis van een BAG openbare ruimte id de gecombineerde geometrie van NWB wegvakken (daar lijkt het tenminste op) retourneert.

Zie bijvoorbeeld https://geodata.nationaalgeoregister.nl/locatieserver/v3/free?q=openbareruimte_id:0546300000001589&fl=*&fq=bron:NWB

Hmmm. Ik gebruik die geometrie wel, maar had niet in de gaten dat dat als bron ook NWB opgeeft… Interessant!
Alleen lijkt het er wel op dat het om een gegeneraliseerde/vereenvoudigde versie van de NWB-geometrie gaat. Links is NWB in de PDOK Viewer, rechts is de geometrie van de locatieserver…

Je hebt gelijk, ik zie het nu ook. In veel gevallen is zo’n vereenvoudigde geometrie wel handig, maar van een harde koppeling is zo eigenlijk nog geen sprake (ergens intern vast wel, anders hadden ze die vereenvoudigde geometrie niet kunnen maken).

Eigenlijk zou je in zo’n resultaat ook een rijtje NWB wegvakid’s terug moeten kunnen krijgen, zodat je later alsnog de originele NWB geometrie op kan halen.

Dit topic is 180 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.